- - Как да стартирате приложения за команден ред на Mac на Linux

Как да стартирате приложения за команден ред на Mac на Linux

Ако сте чакали да стартирате любимия си Macприложения за команден ред в Linux, ще се радвате да знаете, че се постига напредък. Благодарение на проекта Darling, вече е възможно да стартирате приложения за команден ред macOS в Linux. Ето как да го накарате да работи.

Защо няма GUI приложения?

Скъпа като проект се работи много усиленоно предлагате графична поддръжка на Mac приложение за Linux, тъй като macOS е различна технология от тази на Linux, това е трудно и отнема много време и ще отнеме известно време, за да се внедри напълно. Така че, засега, следете проекта Darling, защото поддръжката на GUI Mac приложение за Linux ще се случи скоро.

Инсталирайте Darling на Linux

Преди да започнете как да стартирате командния ред Macприложения на Linux, инструментът Darling трябва да бъде инсталиран. Несъмнено, Darling трябва да бъде изграден от източник, тъй като проектът не разпространява лесно инсталирането на двоични файлове за Ubuntu, Fedora и други.

За да започнете инсталацията, отворете прозорец на терминала, като натиснете Ctrl + Alt + T или Ctrl + Shift + T на клавиатурата. След това следвайте инструкциите на командния ред, описани по-долу, за да създадете Darling във вашата Linux операционна система.

Ubuntu

sudo apt-get install git cmake clang bison flex xz-utils libfuse-dev libudev-dev pkg-config libc6-dev:i386 linux-headers-generic gcc-multilib libcap2-bin libcairo2-dev libgl1-mesa-dev libtiff5-dev libfreetype6-dev libfreetype6-dev:i386 git libelf-dev libxml2-dev libegl1-mesa-dev libfontconfig1-dev libbsd-dev

Debian

sudo apt install gitcmake clang-6.0 bison flex xz-utils libfuse-dev libudev-dev pkg-config libc6-dev-i386 linux-headers-amd64 libcap2-bin git libcairo2-dev libgl1-mesa-dev libtiff5-dev libfreetype6-dev libxml2-dev libegl1-mesa-dev libfontconfig1-dev libbsd-dev

Arch Linux

sudo pacman -S --needed git make cmake clang flex bison icu fuse linux-headers gcc-multilib lib32-gcc-libs pkg-config fontconfig cairo libtiff python2 mesa llvm

Fedora

sudo dnf install git make cmake clang bison flex python2 glibc-devel.i686 fuse-devel systemd-devel kernel-devel elfutils-libelf-devel cairo-devel freetype-devel.{x86_64,i686} libjpeg-turbo-devel.{x86_64,i686} libtiff-devel.{x86_64,i686} fontconfig-devel.{x86_64,i686} libglvnd-devel.{x86_64,i686} mesa-libGL-devel.{x86_64,i686} mesa-libEGL-devel.{x86_64,i686} libxml2-devel libbsd-devel

OpenSUSE

За съжаление, няма изброени зависимости наУебсайт за скъпи за OpenSUSE. За да накарате софтуера да работи, проверете изброените зависимости за Fedora и ги изпробвайте. В противен случай помислете за преминаване към друга операционна система Linux от този списък, ако планирате да използвате този софтуер.

Сграда Дарлинг

Сега, когато зависимостите са инсталирани, е време да изтеглите изходния код от интернет с git клон ап.

git clone --recursive https://github.com/darlinghq/darling.git

Изтеглянето на изходния код на Дарлинг от интернет отнема много време и има много файлове, които можете да вземете. Изчакайте изтеглянето да приключи. След това, когато изтеглянето приключи, използвайте CD команда за преместване в папката с изходния код.

cd darling

След това използвайте защитен режим команда за създаване на папка „build“ и преместване в нея с CD команда.

mkdir build
cd build

Използвайки cmake команда, създайте среда за изграждане.

cmake ..

Компилирайте изходния код на вашия компютър с Linux, като използвате правя команда.

make -j$(nproc)

Процесът на съставяне на код ще отнеме доста дълго време. Когато процесът е завършен, използвайте направи инсталиране команда за инсталиране на софтуера.

sudo make install

Модул на ядрото

Darling изисква модул на ядрото, за да използва софтуера за команден ред на Mac. За да стартирате процеса на изграждане на модула на ядрото на Darling, стартирайте правя команда, с "lkm" в края.

make lkm

Изграждането на модула на ядрото на Linux за Darling няма да отнеме почти толкова време, колкото е необходимо за инсталирането на софтуера. И все пак, ако смятате, че отнема твърде много време на вашия Linux компютър, помислете да се обадите на правя командвайте с „$ nproc“ вместо това, за да го завършите по-бързо.

make -j$(nproc) lkm

След като модулът на ядрото на Darling се компилира от изходния код, можете да го инсталирате в системата с lkm_install.

sudo make lkm_install

С настройката на модула на ядрото всичко е готово за работа и Darling може да се използва. Имайте предвид обаче, че в системи, използващи SELinux, може да се сблъскате с проблеми. За повече информация прочетете тук.

Изпълнение на приложения за команден ред на Mac в Linux

Софтуерът в Darling може да бъде инсталиран по два начина: с DMG файлове или PKG файлове. За да започнете да инсталирате софтуер, въведете обвивката Darling с командата по-долу.

darling shell

Сега, когато вашият Linux терминал е заредил черупката на Darling, следвайте стъпка по стъпка инструкциите по-долу, за да накарате приложенията от командния ред да работят в Darling.

Инсталиране от DMG

Етап 1: Използвайки hdutil приложение в Darling, монтирайте файла DMG към системата като обем. Не забравяйте да замените „app.dmg“ и „/ Томове / приложение“ с името на приложението на вашия команден ред.

hdutil attach Downloads/app.dmg  /Volumes/app

Стъпка 2: Копирайте файла с приложения в папката „Приложения“, като използвате кп команда.

cp -r /Volumes/app/app.app /Applications/

Инсталиране от PKG

Етап 1: използвайки инсталатор команда, заредете PKG файла в системата. Не забравяйте да замените „program.pkg“ с действителното име на вашия PKG файл.

installer -pkg program.pkg -target /
</ P>

Коментари