- - 4 bedste Linux-distributioner, der skal installeres på en Google Chromebook

4 bedste Linux-distributioner, der skal installeres på en Google Chromebook

Google er ansvarlig for at få computere indflere og flere menneskers hænder. De subsidierer omkostningerne til Chromebooks, og som et resultat har flere mennesker bærbare computere. Problemet er, at operativsystemet på disse Chrome-enheder er låst, respekterer ikke brugernes privatliv og har ikke meget at tilbyde uden for en webbrowser. Hvis du har låst op bootloaderen på din Chrome-enhed og vil erstatte operativsystemet, er Linux det bedste valg. Linux-operativsystemer er gratis og kører på alt. Her er de bedste Linux-distributioner, der skal installeres på en Google Chromebook.

1. GalliumOS

GalliumOS er en Linux-distributionspecielt designet til Chromebooks og Chrome-enheder generelt. I modsætning til ChrUbuntu er det dog ikke en brugerdefineret version af Ubuntu, som brugerne installerer via forskellige bash-programmer. I stedet er det et fuldstændigt uafhængigt Linux-operativsystem med dets eget branding osv.

Operativsystemet er bygget på Xubuntu ogsom et resultat kører fremragende på begrænsede ressourcer. Sammen med dets lille ydelse påvirker operativsystemet sit hårdeste for at sikre, at alle dine drivere fungerer. At have en Linux-distribution tager sig tid til at få Chrome-enhedsdrivere til at fungere giver en god slutbrugeroplevelse, da mange andre Linux-distributioner ikke gør dette som standard.

Den bedste anvendelse-sag til Gallium OS er for dem, der er over dobbeltopstart på deres Chrome OS-enhed, og har fuldt ud erstattet bootloader til SeaBIOS (så ethvert operativsystem kan indlæses).

2. Lubuntu

Lubuntu er den tyndeste, letteste version afUbuntu der findes. Generelt bruger operativsystemet kun ca. 128-256 MB Ram, og det påvirker CPU'en eller GPU'en meget lidt. Chromebooks har normalt meget svag hardware, så det faktum, at operativsystemet bruger så lidt, er et plus. Brugere vil kunne nyde et komplet Linux-operativsystem uden afmatning osv. Dette betyder også, at batteriets levetid omtrent vil matche Chrome OS, da komponenterne ikke fungerer så hårdt.

Hvis du ønsker at køre lager Ubuntu på din Chromebook, er Lubuntu sandsynligvis det fornuftige valg.

3. Bunsenlabs Linux

Hvis du ønsker at få en solid Linuxdistribution til at køre på en Google Chromebook, en god mulighed er at gå med Bunsenlabs. Det er et operativsystem, der er født ud af den nu døde Crunchbang Linux: en distribution, der er kendt for at være lys på sine fødder. Det opnår denne lave ressourceforbrug ved at bruge et helt tilpasset OpenBox-baseret skrivebord. Dette gør det til et fremragende valg for Chromebook-ejere, da hardware ikke er kendt for at være den mest kraftfulde.

At være klar: Bunsenlabs Linux er Debian Linux og ikke Ubuntu. Dette betyder, at det ikke vil være så let som at bruge Ubuntu. Stadig, hvis du har en Chromebook, og vil have noget lidt mere komplekst, kan denne distribution muligvis være en fantastisk mulighed.

4. Arch Linux

Den største fordel ved at bruge Arch Linux er detbrugere kan tilpasse det, mens de bygger det. Brugere kan gøre det så tungt eller så magert, som de ønsker. Dette gør Linux-distributionen perfekt til Chromebook-brugere, da disse enheder generelt ikke har meget magt. At bygge snarere end at installere et forudbygget operativsystem betyder også, at brugeren vælger alle pakker og programmer, noget der er en livredder, når du tager højde for, at de fleste Chromebooks har 16-32 GB lagringsplads.

En anden god grund til at installere Arch Linux pådin Chromebook er det faktum, at den får den nyeste software. For nogle lyder dette skræmmende, men der er reelle fordele ved dette, hovedsageligt det faktum, at du altid får den nyeste Linux-kerne.

At hente nye versioner af kernen lyder ikke så vigtigt, men det er faktisk. Med hver Linux-opdatering får brugerne adgang til flere drivere.

Arch Linux er en hobby-Linux-distribution, og det kræver en vis omhu for at få det til at fungere godt. Stadig, hvis du ønsker at få mest muligt ud af Linux, er dette en god mulighed.

Bemærk: Der findes flere Chrome-enhedsrettelser i AUR, som brugerne kan installere for at få drivere til at fungere.

Konklusion

Den gode ting ved Chrome-hardware er prisen. Takket være Google kan enhver gå ud og købe en bærbar computer på $ 350 for 199-250 dollars. De har normalt en god batterilevetid, anstændige skærme og lige nok RAM / lagerplads til at udføre daglige ting.

At have en billig, funktionel bærbar computer er rart, indtildu tager højde for, at Google har lavet det. Ud over hensyn til privatlivets fred er Chrome OS virkelig ikke godt, hvis du vil gøre mere end at bruge Chrome og Chrome-relaterede apps.

I en verden, hvor privatlivets fred er et stort problem, ogdata-mining er alt for almindelig, Chrome OS er endnu en ting at bekymre sig om. Heldigvis er det trods alle Chromebook-sikkerhedsvagter stadig meget nemt at slette Chrome OS og installere et virkelig gratis open source-operativsystem, der respekterer dit privatliv som bruger.

Kommentarer