- - Sådan installeres Spotify på Linux

Sådan installeres Spotify på Linux

Brugere på Linux har virkelig ikke mange valgnår det kommer til skymusiktjenester. Af de populære cloud-musiktjenester, Spotify, Pandora, Apple Music, Google Music osv., Er Linux-brugere tilbøjelige til at tynge hen mod Google Music. Dette skyldes, at Google Musik understøtter Linux såvel som for andre operativsystemer. For så godt som et produkt, som Google Music er, er tjenesten ikke for alle, især hvis du værdsætter dit privatliv. Det bedste bedste alternativ til Google Music på Linux er Spotify. Det er ikke svært at se hvorfor også: Spotify har en af ​​de største musiksamlinger online, og betalingsmuren er valgfri. Sådan kan du installere Spotify på Linux.

SPOILER ALERT: Rul ned og se videostudiet i slutningen af ​​denne artikel.

Installer Spotify til Ubuntu og Debian

Ubuntu, Debian og Linux distributioner med enUbuntu / Debian-base har direkte support fra Spotify. Faktisk er dette den eneste officielle binære distribueret til Linux. Andre ikke-Debian-baserede Linuxes skal installere desktop-appen på en anden måde. For at få det til at køre, skal du åbne et terminalvindue.

Før du kan installere Spotify-klienten, dunødt til at tilføje repo-nøglen. Denne nøgle fortæller din pc, at det depot, du installerer software fra, kan stole på. Føj aldrig et arkiv til din kildefil uden en nøgle. Dit operativsystem nægter at installere softwaren, og du får en advarsel om, at du installerer software fra en usikker kilde!

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys BBEBDCB318AD50EC6865090613B00F1FD2C19886 0DF731E45CE24F27EEEB1450EFDC8610341D9410

Med den nøgle tilføjet, kan vi tilføje den egentlige softwarekilde til kildefilen.

echo deb http://repository.spotify.com stable non-free | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/spotify.list

Når softwarereprotasten er tilføjet, skal dinPC genkender SPotify-serveren som et sikkert depot. Det næste trin er at opdatere softwarekilderne. Opdatering af softwarekilder giver din pc mulighed for at se Spotify-klienten i pakkehåndtering.

sudo apt-get update

Når softwarekilderne er opdateret, kan du installere appen på dit system.

sudo apt-get install spotify-client

Installer Spotify til andre Linux-distributioner

For et par år siden, hvis du ikke brugte Ubuntu, Debianeller Linuxer baseret på disse operativsystemer, var oddsen for at bruge Spotify på din pc meget slanke. I 2017 er dette ikke længere sandt. Med fremkomsten af ​​sådanne ting som Snap-pakker og Flatpaks, kan Spotify installeres på stort set alt.

For at starte, skal du installere FlatPak. FlatPak er på stort set enhver Linux-distribution. Åbn en terminal, søg efter Flatpak og installer den. Når Flatpak arbejder, er det tid til at installere Spotify. Dette kan gøres på to måder: terminal eller Gnome-software.

Terminal

Først skal du installere Flatpak direkte fra internettet til din Linux-pc. KØR IKKE KOMMANDET SUDO! Hvis du kører det som root, kan du opstå med tilladelsesproblemer.

flatpak install --from https://s3.amazonaws.com/alexlarsson/spotify-repo/spotify.flatpakref

Efter installation af flatpak-pakken skal du køre appen med:

flatpak run com.spotify.Client

Gnome-software

Hvis du ikke er interesseret i at installereSpotify Flatpak med terminalen, du kan bare downloade en flatpakref-fil og åbne den med Gnome Software Store. Gå til denne side for at få Spotify flatpakref-filen. Rul ned og kig efter “Spotify”. Klik på download-knappen ved siden af ​​den for at starte download.

Når flatpakref-fil er downloadet, installeresprocessen kan begynde. Åbn din filhåndtering, og gå til "Downloads" -mappen. Herfra skal du klikke på “spotify.flatpakref”. Dette vil lanceres i Gnome Software.

Inde i Gnome-software ser du et Spotify-ikonmed en kort beskrivelse af appen. Klik på installationsknappen for at installere appen. Vær ikke bange for at skulle downloade Spotify flatpak-appen igen for at opdatere den. Da Flatpak er bundet stærkt i Gnome-software, bliver du bedt om at installere opdateringer direkte derfra!

Andre måder at bruge Spotify på Linux på

Hvis du er på en version af Linux, der ikke kan brugeFlatpaks eller Debian-pakker, der er stadig en måde at nyde Spotify på. Overvej i stedet for at indlæse webversionen af ​​tjenesten. For at være klar er der reelle ulemper ved at bruge dette via desktop-appen. For eksempel ved at få adgang til Spotify via internettet får du ikke native desktop-meddelelser eller integreret afspilningsintegration i dit skrivebordsmiljø og osv.

Stadig, hvis din Linux-distro ikke understøtter disseinstallationsmetoder, besøg dette websted. Derudover bør de, der bruger Chromium / Google Chrome, tjekke Spotify Chrome-appen. Det tilføjer muligheden for at åbne webafspilleren i et dedikeret vindue.

Konklusion

Spotify er en fantastisk musik service. Det har et stort udvalg af musik, der kun kan fås adgang til med et par klik. Derfor er det så forfriskende at se, at det er let at få desktop-appen til at fungere på Linux. Forhåbentlig vil flere virksomheder tage Spotifys føring og behandle Linux som en førsteklasses borger.

Kommentarer