- - Sådan opretter du forbindelse til internettet fra kommandolinjen på Linux

Sådan opretter du forbindelse til internettet fra kommandolinjen på Linux

På Linux er desktopmiljøet automatiskopretter forbindelse til internettet. Det kan oprette forbindelse til WiFi eller Ethernet-netværk. Dette er fantastisk, men hvis du har brug for at få adgang til internettet via kommandolinjen, lader det ikke dig. Derfor skal vi i denne artikel overveje, hvordan vi opretter forbindelse til internettet fra kommandolinjen i Linux. Vi dækker både Ethernet-forbindelser såvel som trådløse netværk.

SPOILER ALERT: Rul ned og se videostudiet i slutningen af ​​denne artikel.

Opret forbindelse via Ethernet vha. Dhcpcd

Opretter forbindelse til internettet fra kommandolinjenover Ethernet kan være unødvendigt kompleks. Brugere bliver nødt til at tænde en individuel netværksenhed manuelt, tildele den en IP-adresse, indstille DNS-indstillinger, undernet osv. Ingen har tid til det. Heldigvis er der en hurtig og nem måde at få dette i gang.

Husk, hvis din Linux-pc ikke har eninternetforbindelse, kan du ikke hurtigt installere dhcpcd5-pakker. I stedet skal du kontrollere, om der kan indlæses binære filer, downloade filerne og derefter indlæse dem, mens de er offline. Kontroller, om din pc har dhcpcd ved at køre den i terminalen. Hvis terminalen gentager “kommando ikke fundet”, eller noget lignende, findes den ikke på systemet.

dhcpcd

Men ikke at bekymre dig, de fleste Linux-distributionerkommer med dhcpcd-værktøjet indlæst, så dette er ikke nødvendigt. Hvis dit Linux-operativsystem af en eller anden grund ikke har det. Gå over til pkgs.org, download en pakke og installer den med din pakkeadministrator.

Debian / Ubuntu kan kræve dhcpcd5. Andre bruger dhcpcd. Hvis du ikke kan finde en binær på pkgs.org, er det bedst at henvise til dit operativsystems officielle wiki om, hvordan du får dhcpcd til at køre.

Hvis dit operativsystem ikke automatisk har dhcpcd, skal du manuelt aktivere systemd-tjenesterne.

sudo systemctl enable dhcpcd.service

derefter straks starte tjenesten med:

sudo systemctl start dhcpcd.service

Når tjenesten kører, er det tid til at oprette forbindelse tilInternettet fra kommandolinjen. Det første trin er at afsløre dine netværkskortnavne. Dette gøres med ip-link-kommandoen. Når det kombineres med indstillingen "show", afslører det alle tilgængelige enheder. Kør det for at finde navnet på dit Ethernet-kort.

Husk: Ethernet-kort starter næsten altid med enten “enp” eller “eth”.

ip link show

Hvis du har for mange individuelle netværkenheder, en god måde at hurtigt filtrere ud Ethernet-kortet er at kombinere det med grep-kommandoen. Prøv at køre det to gange, hvis du er usikker på, om kortet starter med "eth" eller "enp".

ip link show | grep "eth"

eller

ip link show | grep "enp"

Nu, hvor vi kender adapterens navn, kan vi nemt sætte det direkte i dhcpcd-værktøjet for at få en netværksforbindelse.

Bemærk: erstatt “eth0” med det netværkskort, der findes ved hjælp af kommandoen ip-link.

sudo dhcpcd eth0

Efter at have kørt kommandoen dhcpcd, skal du have internet. Kør ping-kommandoen for at kontrollere forbindelse.

Denne ping går direkte til Googleservere nøjagtigt 3 gange. Hvis det returnerer en meddelelse, der indeholder "ukendt", snarere end Google IP-adresser, har du ikke en internetforbindelse, og du bliver nødt til at udføre denne proces igen.

ping google.com -c3

Opret forbindelse til Wi-Fi vha. Network Manager Console

Det grafiske netværksadministrationsforbindelsesværktøj har en konsoltilstand. Med det er det nemmere end nogensinde at oprette forbindelse til trådløse netværk via kommandolinjen. Sådan bruges det.

Først skal du være sikker på, at du allerede har et netværkmanager installeret. Dette burde ikke være et problem, da næsten ethvert Linux-operativsystem bruger Network Manager. Hvis det af en eller anden grund ikke er installeret, skal du se dit operativsystems manual om, hvordan du aktiverer det (eller aktiverer det igen, hvis du har deaktiveret det før).

Kør nmcli-radiokommandoen på terminalen for at se, om din wifi-radio fungerer:

nmcli radio

Det skal output "aktiveret aktiveret aktiveret aktiveret", hvis det fungerer. Radio fungerer ikke? Tryk på Wi-Fi-knappen på din bærbare computer for at tænde den.

Kør derefter en scanning i nmcli til trådløse netværk i nærheden. Kør først rescan-kommandoen for at generere en ny liste.

nmcli device wifi rescan

Når du har kørt gen-scanning, skal du udskrive listen i terminalvinduet.

nmcli device wifi list

Brug af nmcli med "enheds wifi-liste" udskrivesud en detaljeret liste over alle trådløse netværk, som brugeren kan få adgang til, komplet med SSID'er, kanaler, forbindelsestilstande, signalstyrke og osv. Opret forbindelse til et af disse netværk ved hjælp af "nmcli enheds wifi connect". I dette eksempel bruger vi testnetværk.

nmcli device wifi connect Test Network password testnetworkpassword

Når du er tilsluttet, skal du køre ping-kommandoen for at kontrollere, at du har en internetforbindelse:

ping google.com -c3

Bemærk: Du har muligvis problemer med forbindelse til SSID'er med mellemrum i dem. Forsøg ikke at indtaste dem, som de vises på listen.

Følg i stedet for kommandoen eksempel og tilføj tilbageslag. Et tilbageslag efterfulgt af et mellemrum, og et andet tilbageslag vil fortælle bash-kommandolinjen, at der er et mellemrum: Test SSID-forbindelse

Kommentarer