- - Sådan bruges PlayOnLinux til at spille Windows-spil på Linux

Sådan bruges PlayOnLinux til at spille Windows-spil på Linux

At spille Windows-spil på Linux er et varmt emne. Mange brugere nævner dette som en af ​​de vigtigste grunde til, at de ikke kan skifte til platformen. Som et resultat dukker mange programmer op, der prøver at løse spilproblemet.

Et sådant program, som mange mennesker henvender sig til, erPlayOnLinux. Det er en gratis open source front-end til Wine, der hjælper brugere med at få hundreder af Windows-spil, der fungerer på Linux. Sådan bruges PlayOnLinux til at spille Windows-spil på Linux.

Installer PlayOnLinux

Før du bruger PlayOnLinux, skal du downloadedet til din pc. For at få det til at fungere på dit Linux OS skal du åbne et terminalvindue og følge instruktionerne herunder, der svarer til din Linux-distribution.

Bemærk: før du bruger PlayOnLinux-appen, skal du afinstallere Wine eller CrossOver, hvis du har dem på din Linux-pc. Mens PlayOnLinux kan fungere fint med disse andre applikationer på systemet, er det en god ide at afinstallere det, så du ikke forsøger at installere Windows-spil med noget andet program.

Ubuntu

sudo apt install playonlinux

Debian

sudo apt-get install playonlinux

Arch Linux

sudo pacman -S playonlinux

Fedora

sudo dnf install playonlinux

OpenSUSE

sudo zypper install playonlinux

Generisk Linux

PlayOnLinux-applikationen er den bedste gratisalternativ til betalt “Wine made lettere” -software som CrossOver Office. Som et resultat er softwaren tilgængelig gennem mange Linux-distributions softwarekilder.

Hvis dit operativsystem ikke har PlayOnLinux, skal du indstille alt manuelt. For at starte installationen skal du åbne et terminalvindue og installere Curl download værktøj.

Ubuntu

sudo apt install curl

Debian

sudo apt-get install curl

Arch Linux

sudo pacman -S curl

Fedora

sudo dnf install curl

OpenSUSE

sudo zypper install curl

Generisk Linux

Bortset fra Wget er Curl en almindelig downloadværktøj til kommandolinjen på Linux. Chancerne er, at du allerede har det, der fungerer på din Linux-pc. Hvis du ikke gør det, skal du åbne en terminal, søge i din pakkeadministrator efter "krølning" og installere den. Alternativt kan du downloade værktøjet direkte fra hjemmesiden.

Når du har konfigureret Curl-download-værktøjet, skal du bruge det til at downloade den nyeste udgave af PlayOnLinux

curl https://www.playonlinux.com/script_files/PlayOnLinux/4.2.12/PlayOnLinux_4.2.12.tar.gz > playonlinux.4.2.12.tar.gz

TarGZ-versionen af ​​PlayOnLinux er en ganske stor fil, så Curl-download-værktøjet kan tage lidt tid. Når downloadprocessen er afsluttet, skal du bruge tjære kommando til at udpakke arkivet.

tar -zxvf playonlinux.4.2.12.tar.gz

PlayOnLinux kan køre, men uden en ordentlig desktopgenvej, kører den ikke praktisk. Brug for at konfigurere en genvej ekko og slette den kode, som PlayOnLinux inkluderer i TarGZ-arkivet. Åbn derefter den tomme fil med Nano.

echo " " > ~/playonlinux/etc/PlayOnLinux.desktop
nano ~/playonlinux/etc/PlayOnLinux.desktop

Indsæt følgende kode i Nano for at konfigurere genvejen.

[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=PlayOnLinux
Comment=Front-end application for the wine
Type=Application
Exec=~/playonlinux/playonlinux %F
Icon=playonlinux
Categories=Utility;Emulator;

Gem redigeringerne med Ctrl + O og gå ud med Ctrl + X.

Til sidst skal du installere genvej til skrivebordet i / Usr / share / applications. Hvis du placerer skrivebordsindgangen her, giver du dig mulighed for komfortabelt at starte PlayOnLinux fra applikationsstarteren på dit Linux-skrivebord.

sudo mv ~/playonlinux/etc/PlayOnLinux.desktop /usr/share/applications/
sudo chmod +x /usr/share/applications/PlayOnLinux.desktop

Installer spil med PlayOnLinux

Start PlayOnLinux-appen. Når appen er åben, skal du se til venstre side af programmet for “Installer et program” og klikke på det for at åbne installationsværktøjet.

I PlayOnLinux-installationsværktøjet ser du mange forskellige kategorier. Når vi har at gøre med videospil, skal du vælge ikonet "Spil".

PlayOnLinux har snesevis af videospilindstillinger tilgængelige. For at installere et specifikt spil skal du gå til søgefeltet, skrive navnet på videospilet og trykke på enter-tasten for at vise resultatet.

Alternativt kan du rulle gennem listen og finde, hvad du har brug for. Når du har fundet det spil, du vil installere, skal du klikke på det for at fortsætte med at starte PlayOnLinux-guiden.

Når guiden åbnes, ser du et par meddelelser. Disse meddelelser fortæller dig, hvad du skal gøre under installationen. Læs disse meddelelser, og klik på "Næste" -knappen for at fortsætte.

Bemærk: kan du ikke lide at se PlayOnLinux Wizards dukke op hver gang du installerer et spil? Marker afkrydsningsfeltet "ikke mind mig mere".

Når guiden er færdig med at vise brugerbeskeder, begynder spilinstallationen. Følg instruktionerne på skærmen for at få dit Windows-spil til at fungere under PlayOnLinux!

Installer et ikke-noteret Windows-spil

Selvom udviklerne afskrækker det, kan brugere installere Windows-spil i PlayOnLinux-værktøjet, der ikke er i afsnittet "Spil".

Hvis du vil installere et ikke-listet Windows-spil, skal du klikke på knappen "installer et program" og åbne vinduet til installationsvælger.

Klik på knappen "installer et ikke-listet program" inde i installationsvælgervinduet.

Når du har valgt “installer et ikke-listet program”, vises der en advarsel. Se bort fra denne advarsel ved at trykke på “Næste”, indtil du kommer til vinduet "Hvad vil du gøre".

Vælg "Installer et program i et nyt virtuelt drev", og klik på "Næste" for at fortsætte til næste side.

Indstil navnet på dit nye PlayOnLinux-drev, og klik på "Næste" for at gå videre til siden "Hvad vil du gøre før installationen".

I afsnittet "hvad vil du gøre før installation" skal du sørge for, at alle tre bokse ikke er markeret, og klik på "Næste" igen for at gå videre.

Bemærk! Hvis du fjerner markeringen af ​​disse indstillinger, tillader PlayOnLinux at opsætte vin til dig i stedet for at gøre det for hånd.

For "hvilken slags virtuel drev vil du oprette" del af guiden, skal du vælge indstillingen "32 bit windows installation", da de fleste spil kræver denne indstilling.

Med dit PlayOnLinux-drevsæt, kan installationen begynde. Klik på "Gennemse" og find dit videospils EXE installationsprogram, og vælg "Næste" for at lade appen installere den.

Kommentarer