- - Sådan tilpasses tastaturgenveje på Kanel

Sådan tilpasses tastaturgenveje på Kanel

Cinnamon-skrivebordet har et ry at værelet at konfigurere. På trods af dette har mange brugere problemer med at finde ud af, hvordan man tilpasser tastaturgenveje på skrivebordet. Af denne grund udarbejder vi denne vejledning. I det diskuterer vi, hvordan man tilpasser tastaturgenveje på Cinnamon.

Få adgang til oplysninger om tastaturgenveje

Tastaturgenveje til Cinnamon-skrivebordetgemmes i appen "Tastatur". I området Tastatur kan brugere få adgang til og ændre indstillinger, der er relateret til, hvordan Cinnamon fungerer med tastaturer, der er forbundet til computeren, samt bytte tastaturlayout og selvfølgelig redigere tastaturgenveje.

For at få adgang til tastaturgenvejeområdet gennemKanelkontrolcenter, klik på panelmenuknappen og derefter på "Indstillinger" -ikonet i kanelpanelet for at indlæse kontrolcenteret. Når du er i kontrolcentret, skal du rulle ned til “Hardware” og klikke på “tastatur” -ikonet.

Når du har klikket på ikonet "Tastatur" i appen Cinnamon-indstillinger, skal du finde fanen "genveje" og klikke på den for at få adgang til Cinnamon-skrivebordets tastaturgenvejsindstillinger.

Alternativt, hvis du ikke har lyst til at navigeregennem appen Kanelindstillinger kan du klikke på appstarterikonet i panelet og søge efter "Tastatur" for at få adgang til indstillingerne for indbinding af nøgle på den måde.

Tildel genveje til eksisterende handlinger

Kanel har en masse eksisterende handlinger, der gørikke har en tastaturkombination (aka genvej) tildelt dem. Uden en genvej deaktiveres disse funktioner som standard, hvilket gør det umuligt at nyde nogle nyttige funktioner. I dette afsnit af guiden viser vi dig, hvordan du let kan tildele nye genveje til disse deaktiverede handlinger.

Hvis du vil tildele en genvej til en eksisterende handling,skal du først finde en. Desværre er der ikke et særskilt område på Cinnamon-tastaturgenvejstabelaktioner til handlinger, der ikke har genveje. I stedet skal du klikke igennem, finde en genvej, der ikke er tildelt en tastekombination, og arbejde med den.

Når du har fundet en eksisterende skrivebordshandling, som du vil tildele en tastkombination til, skal du finde "ikke tildelt" dobbeltklikke på den og derefter trykke på den ønskede kombination på dit tastatur.

Tilpas eksisterende genveje

Af en eller anden grund er du muligvis ikke tilfreds medstandardtastaturgenveje, som kanel har oprettet som standard. Heldigvis gør kanel det meget let at bytte ud en standardgenvej til en brugerdefineret en. For at gøre det skal du finde en handling, du vil ændre på genvejslisten til venstre, og klikke på den med musen. Derefter skal du gå ned til bundpanelet og finde det felt, der viser standardtastaturgenvejen til handlingen, og dobbeltklik på det for at ændre tastkombinationen.

Tilføj tilpassede tastaturgenveje

Cinnamon-skrivebordsmiljøet understøtter tilpassede tastaturgenveje, og du kan indstille dem i appen “Tastatur”.

Hvis du vil tilføje en brugerdefineret tastaturgenvej, skal du finde "Tilpassede genveje" til venstre i listen "Kategorier".

Når du er i området "Tilpassede genveje" i tastaturappen, skal du finde knappen "Tilføj brugerdefineret genvej" og klikke på den med musen.

Hvis du klikker på knappen "Tilføj tilpasset genvej", visesåbne en dialogboks. I denne dialogboks kan du tildele et navn til genvejen under "Navn". Under afsnittet "Kommando" kan du tildele en bestemt handling til genvejen.

Når du har konfigureret både navn og kommandosektioner i genvejsdialogboksen, skal du klikke på knappen "Tilføj" for at tilføje det til systemet. Find derefter afsnittet "Tastaturbindinger".

I "Tastaturbindinger" skal du dobbeltklikke på et af de "ikke tildelte" elementer på listen for at tildele en tastkombination til genvejen.

For at tildele flere tastaturkombinationer til din brugerdefinerede genvej skal du klikke på hvert af de "ikke tildelte" elementer og indstille en anden kombination for hver enkelt.

Når det er gjort, skal du minimere tastaturappen og teste din genvej for at bekræfte, at den fungerer.

Skift en tastaturbinding til brugerdefineret genvej

Hvis du oprindeligt er utilfreds med nøglebindingenangivet med din brugerdefinerede tastaturgenvej, kan du ændre den ved at vælge genvejen under "Tastaturgenveje" og derefter vælge indbindingen under "Tastaturbindinger og dobbeltklikke på kombinationen for at tildele den igen.

Slet brugerdefinerede tastaturgenveje

Brug for at slette en brugerdefineret tastaturgenvej fra Cinnamon-skrivebordsmiljøet? Det sker! Heldigvis er det en meget ligefrem proces. Sådan gør du.

Åbn først tastaturappen i indstillinger. Find derefter "Brugerdefinerede genveje", og fremhæv den tastaturgenvej, du vil fjerne på listen under "Tastaturgenveje".

Når du har valgt genvejen, skal du finde knappen "Fjern brugerdefineret genvej" og klikke på den med din mus for straks at slette den tilpassede tastaturgenvej fra Cinnamon.

Husk at gentage denne proces for hver tastaturgenvej, du vil fjerne fra dit kanelopsætning.

Kommentarer