- - Sådan skifter du til Dark Mode i Gnome Shell

Sådan skifter du til Dark Mode i Gnome Shell

Gnome Shell har et indbygget mørkt tema, somgiver brugerne mulighed for at ændre udseendet på skrivebordet, filhåndteringen og alle Gnome-relaterede windows og applikationer for at se mere natvenlige og lette på øjnene. Denne hud behøver ikke installeres, har eksisteret i et par udgaver i Gnome og vinder hurtigt popularitet hos dem, der foretrækker et mørkere look på deres Gnome 3-desktopopsætning.

Det er muligt at aktivere mørk tilstand i Gnome Shellgennem Gnome Tweak Tool. Tweak-værktøjet er dog ofte ikke forudinstalleret på mange Linux-operativsystemer. Af denne grund må vi undersøge, hvordan du installerer Gnome Tweak-applikationen, før vi leder dig igennem, hvordan du får adgang til det.

Installer Gnome Tweaks

Gnome Tweaks kommer forudinstalleret på nogle Linuxoperativsystemer, men ikke alle, da udviklerne af Gnome-skrivebordsmiljøet ikke kan lide det, når brugerne tænker på standardindstillingerne. For at få hænderne på Tweaks-applikationen skal du starte et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T eller Ctrl + Skift + T på tastaturet. Følg derefter instruktionerne på kommandolinjen nedenfor, der svarer til dit Linux-operativsystem.

Ubuntu

Ubuntu-operativsystemet leveres normalt med Tweaks-applikationen. Når det er sagt, hvis du ikke har det forudinstalleret, skal du hente det med følgende apt kommando.

sudo apt install gnome-tweak-tool

Debian

Brug for at få Tweaks-applikationen på din Gnome Debian-pc? Brug Apt-get kommando nedenfor i en terminalsession.

sudo apt-get install gnome-tweak-tool

Arch Linux

For at få Gnome Tweaks-appen på Arch Linux skal du åbne en terminal og bruge Pacman kommando nedenfor.

sudo pacman -S gnome-tweak-tool

Fedora

Tweaks skulle allerede være på Fedora Linux. Hvis det ikke er det, skal du hente den seneste version ved hjælp af denne DNF kommando.

sudo dnf install gnome-tweak-tool

OpenSUSE

Gnome Tweaks er let tilgængelig for alle OpenSUSE-udgivelser. For at få hænderne i det skal du åbne en terminal og bruge zypper kommando.

sudo zypper install gnome-tweak-tool

Skift til mørk tilstand i Gnome Shell

Nu, hvor Gnome Tweaks-applikationen er fuldt installeret på dit Gnome Shell-skrivebord, kan vi bruge det til at skifte pc'en over til mørk tilstand hurtigt. Tryk på for at starte Vinde nøgle på dit tastatur, søg efter "Tweaks" og åbn appen. Du kan også åbne den ved at trykke på Alt + F2 og at skrive “gnome-tweaks” i kommandoboksen.

Med Tweaks-applikationen åben på skrivebordet,det er tid til at skifte til det natvenlige "mørke tema". I appen skal du kigge til sidebjælken til venstre for “Appearance” -muligheden og klikke på den for at komme til tilpasningsafsnittet i Gnome Shell.

Når du er kommet til tilpasningsområdet, skal du kigge efter rullemenuen "Programmer". Klik derefter på den med din mus for at afsløre listen.

I menulinjen "Programmer" skal du sortere gennem alt og vælge indstillingen "Adwaita Dark", da det er temaet "Dark mode".

Umiddelbart efter at du har valgt "Adwaita Dark" -temaet på listen, skifter dit Gnome Shell-skrivebord hurtigt over til "Dark mode". Hvis det ikke gør det, skal du trykke på Alt + F2, skriv “r” i boksen og tryk på Gå ind.

Skift mellem mørk tilstand

Adwaita Dark-temaet ser godt ud og er letmåde at hurtigt få dit Gnome Shell-skrivebordsmiljø til at respektere dit syn om natten. Stadig, kan du kun ønsker at bruge dette tema om natten, snarere end hele tiden.

Hvis du kun vil bruge Adwaita Dark-temaet klnattid, kan du installere udvidelsen Dark Mode Toggle. Det er et pænt lille værktøj, der, når den først er installeret korrekt, giver en hurtig switch på panelet, der kan skifte dig fra lyse og mørke Gnome Shell-temaer.

Følg trin-for-trin-instruktionerne nedenfor for at installere Dark Mode Toggle Gnome Shell-udvidelsen.

Trin 1: Sørg for, at dit Gnome Linux-skrivebord kan installeresudvidelser fra internettet. Usikker på, hvordan du indstiller denne funktion? Se vores guide, da det går nærmere over, hvordan du installerer de pakker, der er nødvendige for at bruge Gnome-udvidelser på Linux.

Trin 2: Installer Gnome-udvidelsen “Dark Theme Toggle” fra Gnome-webstedet.

Trin 3: Tryk på månens ikon i dit panel for at skifte mellem Adwaita og Adwaita øjeblikkeligt.

Alternativ - Installer et mørkt GTK-tema

Mørk tilstand er i sidste ende muliggjort i GnomeShell takket være GTKs magi. Ved at skifte til det indbyggede Adwaita Dark-tema fortæller du alle applikationer på systemet, at du vil have dem til at være mere natvenlige, og det fungerer normalt ret godt. Problemet er, at det ikke er det smukkeste udseende til skrivebordsmiljøet Gnome Shell.

Hvis du har et seriøst behov for et mørkt tema omGnome, men kan ikke lide det indbyggede natvenlige tema, kan du overveje at tjekke vores liste over de bedste mørke GTK-temaer til Linux. Hvert af de temaer, vi dækker på listen, fungerer godt med Gnome og giver dig en dejlig opsætning, der er let på øjnene.

Kommentarer