- - Sådan bruges WhatsApp på Linux

Sådan bruges WhatsApp på Linux

WhatsApp er en af ​​de mest populære meddelelserapplikationer i verden, men af ​​en eller anden grund understøtter de stadig ikke officielt Linux-platformen med en officiel desktop-applikation. Så hvis du vil bruge WhatsApp på Linux, skal du oprette din egen applikation.

På Linux er den bedste og hurtigste måde at oprette enwebapplikation er med Nativefier-programmet. For at installere Nativefier skal du gå til denne guide og følge med for at lære, hvordan du konfigurerer WhatsApp på din Linux-pc. Fortsæt derefter med denne vejledning, når Nativefier er konfigureret, for at lære, hvordan du opretter din egen WhatsApp-app på Linux!

Download WhatsApp-ikonet

Hvert program på Linux har brug for et ordentligt ikon. Da vi opretter en WhatsApp-webapp til Linux, bliver vi nødt til at downloade det rigtige applogo fra internettet. For at gøre dette, start et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T eller Ctrl + Skift + T på tastaturet. Brug derefter wget kommando til at downloade WhatsApp-logoet til dit hjemmekatalog (~).

wget https://cdn3.iconfinder.com/data/icons/social-network-30/512/social-01-512.png -O icon.png

Generer en WhatsApp Linux-app

Nu hvor WhatsApp-ikonet er færdig med at downloade,vi har alle ressourcerne til at oprette en ny Linux WhatsApp-app. For at starte oprettelsesprocessen skal du åbne et terminalvindue og flytte skallen fra hjemmekatalogen (~) til mappen "/ tmp". Skallen skal være i “/ tmp”, da det er det sikreste sted at generere filer, der ikke behøver at holde sig meget længe. Bruger CD kommando, flyt til “/ tmp.”

cd /tmp

Når du er inde i "/ tmp", skal du oprette enbuild mappe. Denne build-mappe vil rumme alle ressourcerne til vores WhatsApp-program, der er genereret med Nativefier-værktøjet. Hvis du vil oprette den nye build-mappe, skal du bruge mkdir kommando nedenfor.

mkdir -p whatsapp-build

Når du har oprettet den nye “whatsapp-build” -mappe,skal du flytte terminalsessionen ind i den, da Nativefier vil arbejde i den i "/ tmp" -mappen. Brug følgende for at flytte til mappen “whatsapp-build” CD kommando.

cd whatsapp-build

Nu hvor terminalsessionen er inde i“Whatsapp-build-katalog, skal du downloade en JavaScript-fil for at oprette WhatsApp binær. Uden denne fil vil WhatsApp-webgrænsefladen nægte at arbejde på Linux og beder dig om at opdatere Google Chrome. For at få scriptet skal du bruge wget kommando nedenfor.

wget https://raw.githubusercontent.com/DocBox12/WhatsApp-nativefier-fix/master/whatsapp_fix.js

Nu hvor patch'en er færdig med at downloade opkald Nativefier for at generere en Linux-kompatibel binær centreret omkring WhatsApps webchat-interface.

nativefier -p linux -a x64 -i ~/icon.png --inject whatsapp_fix.js --single-instance https://web.whatsapp.com/

Lad Nativefier-applikationen generere den binære WhatsApp på Linux. Det kan tage et par minutter. Når genereringsprocessen er afsluttet, skal du køre ls kommandoen inde i "whatsapp-build" -mappen, og du ser en undermappe med mærket "whats-app-web-linux-x64".

Omdøb den binære og mappen

Nu, hvor WhatsApp er oprettet i “whatsapp-build” -mappen, skal nogle filer og mapper omnavnes, da Linux-genveje ikke fungerer så godt med indviklede mappenavne.

Den første ting, der skal omdøbes, er WhatsApp-binære fil. Bruger CD kommando, flyt ind i "whats-app-web-linux-x64" -mappen, der har "whats-app-web" binær, og brug mv omdøbe det til “whatsapp.”

cd whats-app-web-linux-x64
mv whats-app-web whatsapp

Når du har omdøbt den binære fil i den genererede appmappe, skal selve appmappen omdøbes. Bruger CD kommando flytte en mappe tilbage, så terminalsessionen er tilbage i "whatsapp-build."

cd ..

Når du er i "whatsapp-build" -mappen, skal du bruge mv kommando til at omdøbe den genererede appmappe til “whatsapp.”

mv whats-app-web-linux-x64 whatsapp

Når filerne alle er omdøbt, skal du bruge mv kommandoen og placer dem i / opt / directory.

sudo mv /tmp/whatsapp-build/whatsapp/ /opt/

Sørg for at opdatere tilladelserne til mappen "whatsapp", ellers starter appen ikke.

sudo chmod 755 -R /opt/whatsapp/

Oprettelse af skrivebordsgenvejen

Nu hvor den hårde del er forbi, og vi med succes har genereret en ny WhatsApp Linux-app, er det tid til at gøre skrivebordsgenvejen, så det er let at starte WhatsApp fra Linux-skrivebordet.

Det første trin i at oprette en WhatsApp-skrivebordsgenvej er at oprette skrivebordsfilen. Bruger røre ved kommando, opret en fil mærket "whatsapp.desktop" i "/ tmp / whatsapp-build /."

touch /tmp/whatsapp-build/whatsapp.desktop

Efter generering af skrivebordsfilen skal kode tilføjes til den, så den starter programmet med succes. Åbn den nye skrivebordsfil i Nano-teksteditor ved hjælp af kommandoen nedenfor.

nano /tmp/whatsapp-build/whatsapp.desktop

Indsæt nedenstående kode i Nano-teksteditoren og gem den med Ctrl + O.

[Desktop Entry]
Comment[en_US]=WhatsApp for Linux.
Comment=
Exec=/opt/whatsapp/whatsapp
GenericName[en_US]=WhatsApp for Linux.
GenericName=WhatsApp
Icon=/opt/whatsapp/resources/app/icon.png
MimeType=
Name[en_US]=WhatsApp
Name=WhatsApp
NoDisplay=false
Path=
Categories=Network
StartupNotify=true
Terminal=false
TerminalOptions=
Type=Application

Gå ud af Nano med Ctrl + X. Opdater derefter tilladelserne til skrivebordsfilen vha chmod og installer den i applikationsmappen med mv kommando.

sudo chmod +x /tmp/whatsapp-build/whatsapp.desktop
sudo mv /tmp/whatsapp-build/whatsapp.desktop /usr/share/applications/

Når WhatsApp-skrivebordsgenvejen er i applikationsfilen, kan du når som helst få adgang til WhatsApp på Linux i din appmenu ved at søge efter "WhatsApp."

Kommentarer