- - Sådan tilpasses berøringslinjen på en MacBook Pro

Sådan tilpasses berøringslinjen på en MacBook Pro

Touch Bar er den seneste hardwareopdateringtil Apples linje af MacBooks. Det er et touchinputpanel placeret over tastaturet med kontekstfølsomme softkeys. Tasterne ændres afhængigt af hvilken app der i øjeblikket er aktiv. Det viser et par valgte systemskift som standard. Vi vil ikke diskutere, om funktionen er nyttig eller ej, eller om det er værd at opgradere. Du kan godt lide berøringsfeltets funktionalitet, men du kan ikke lide de softkeys, der er på den. Hvis det er tilfældet, er det temmelig let at tilpasse berøringslinjen på din MacBook.

Vi skal beskæftige os med to typer tilpasningsindstillinger; standardknapper og appspecifikke knapper.

Tilpas standardtaster på berøringslinjen

Åbn Systemindstillinger og gå til tastaturetsæt præferencer. Det er her du kan tilpasse berøringslinjen. Der er flere indstillinger her, der lader dig tilpasse berøringslinjen. Den første er rullemenuen 'Touch Bar Shows'. Det har tre muligheder; App-kontroller med kontrolstrimmel giver dig mulighed for at få vist knapper til apps sammen med systemskift, Expanded Control Strip viser dig det komplette sæt tilgængelige skift, og App-kontrol viser kun app-specifikke kontroller.

Du kan ændre hvilke systemskift, der vises påkontrolstrimlen. Det gør du ved at klikke på knappen 'Tilpas kontrolliste' nederst i tastaturpræferencerne. Du åbner redigeringsfunktion for berøringslinjen. For at tilføje en skift skal du blot trække og slippe den til den virtuelle berøringslinje, du ser på din skærm. For at fjerne en skift skal du trække den til det venstre papirkurvsikon.

Tilpas appspecifikke nøgler på berøringslinjen

Du kan tilpasse appspecifikke taster på TouchLinje for apps, der understøtter det. For vores eksempel går vi sammen med Chrome, der netop har tilføjet support til Touch Bar i version 60. Processen til at tilpasse appspecifikke nøgler er den samme for alle apps.

Åbn appen og gå til Vis> Tilpas berøringslinje.

Du åbner redigeringsfunktionen for berøringslinjenmen til den specifikke apps kontroller. Panelet nederst viser dig, hvilke knapper du kan tilføje til berøringslinjen. Træk & slip en knap fra panelet til den virtuelle bjælke for at tilføje den. Træk og slip en knap til papirkurvikonet til venstre for at fjerne det. Nogle apps, som Chrome, giver dig mulighed for at tilføje et tomt mellemrum mellem knapper, men ikke alle apps gør det.

Du kan altid gå tilbage til standardsættet med nøgler ved at trække & slippe standardsættet til den virtuelle bjælke.

Kommentarer