- - Sådan køres batchfiler automatisk som administrator på Windows 10

Sådan køres batchfiler automatisk som administrator i Windows 10

Scripts er et godt værktøj til at gøre små,overflødige opgaver, som du normalt ikke finder apps til. Hvis du ved, hvordan man skriver et script, kan du få det meste gjort uden nogensinde at skulle stole på en app. Hvis du ikke kan skrive scripts, kan du normalt finde dem online, som andre har skrevet, og bruge dem til at passe til dine behov. Med scripts har Windows 10 en tendens til at være omhyggelig, da de kan være farlige, og nogle kommandoer i et script kræver administratorrettigheder for at udføre på dit system, hvilket forhindrer dem i at arbejde, selvom de kan køre. Sådan kan du automatisk køre batchfiler som administrator på Windows 10.

Batchfiler som administrator

Hvis du vil køre en batchfil automatisk som administrator, skal duskal først oprette batch-filen og derefter oprette en genvej til den. For at oprette en genvej skal du højreklikke på filen og vælge Send til <Desktop (Opret genvej). Dette vil placere genvejen på dit skrivebord, men du kan flytte den hvor som helst senere.

Når genvejen er oprettet, skal du gå til dit skrivebord og højreklikke på den. Vælg Egenskaber i genvejsmenuen. På fanen Genvej ser du en avanceret knap i bunden. Klik på det.

Dette åbner et andet, mindre vindue med bareen mulighed, som du kan aktivere; Kør som administrator. Vælg denne indstilling, klik på Ok og derefter Anvend. Flyt genvejen til det sted, du vil køre den. Angiv det som handlingen for en planlagt opgave, eller flyt genvejen til din startmappe, og lad den køre på boot.

Der er nogle begrænsninger med denne opsætning. For det første kører batch-filen dog, du vil se UAC-prompt, der beder dig om at bekræfte, at batch-filen kan køre med administratorrettigheder. Hvis du ikke er logget ind som administrator-bruger, skal du indtaste admin-brugernavnet og -adgangskoden. Der undgår ikke denne del. Når du har godkendt administrationskontoen, kører batch-filen, som den er skrevet.

Hvis der på noget tidspunkt er en kommando i batch-filenkræver, at du indtaster admin-adgangskoden for at bekræfte, at kommandoen kan køre, skal du indtaste adgangskoden igen. Batchfilen kører dog med administratorrettigheder, men giver ikke tæppe tilladelse til, at alle kommandoer køres uden at bekræfte en handling. Ligeledes, hvis du på et tidspunkt har brug for at bekræfte en kommando ved at trykke på Y-tasten, skal du stadig gøre det.

Du kan også køre PowerShell-scripts automatisk, men tricket til det er anderledes.

Kommentarer