- - Sådan kontrolleres og overvåges din Windows PC-temperatur

Sådan kontrolleres og overvåges din Windows PC-temperatur

Computere er kommet langt fra, da debruges til at besætte hele værelser. De er nu bærbare og små nok til at passe i en rygsæk. Meget har ændret sig, men en ting gælder stadig; de er tilbøjelige til at blive varme. En bærbar computer genererer ikke den samme mængde varme som de tidlige computere gjorde, men de bliver stadig varme. Hvis en Windows-pc bliver for varm, lukkes den muligvis uventet, og den kan beskadige din hardware, hvorfor det er vigtigt at holde øje med din Windows PC-temperatur.

SPOILER ALERT: Rul ned og se videostudiet i slutningen af ​​denne artikel.

Vi skal nævne, at du kun behøver at overvåge dinWindows PC-temperatur, hvis du føler, at det kører for varmt. Det er normalt, at en bærbar computer eller en pc opvarmes til en vis grad. Hvis du spiller spil, vil dit system naturligvis køre varmere end når det er inaktivt, eller hvis du udfører mindre ressourceintensive opgaver. Du skal ikke sammenligne med, hvor varmt dit system er, når du ser Netflix, med hvor varmt det er, når du spiller et spil.

Kontroller Windows PC-temperatur

Du har brug for et tredjepartsværktøj til at kontrollere og overvågedin Windows PC-temperatur. Der er mange gode værktøjer til rådighed, men vi anbefaler at bruge Speed ​​Fan. Navnet får det til at lyde, som om det styrer blæserhastigheden, og det gør det, men det overvåger også dit systems temperatur. Vigtigere er det, at det kan overvåge temperaturen på de enkelte komponenter og fortælle dig, om det stiger eller falder.

Download og installer Speed ​​Fan. Lad det læse din hardware. Da vi kun er bekymrede for temperaturen, er fanen Aflæsninger den eneste, der er relevant. Du kan se temperaturen på dine individuelle CPU-kerner og din GPU.

Appen har sine egne temperaturer, som denbenchmarks imod, og hvis dit system kører varmere end disse benchmarks, vil det indikere det som sådan. I skærmbilledet nedenfor er en af ​​CPU-kernerne for varme.

Forståeligt nok passer benchmarks muligvis ikke til dine behov. I dette tilfælde kan du tilpasse dem. Klik på knappen Konfigurer, og vælg den komponent, du vil ændre benchmarket til.

Helt nederst ser du en 'ønsket'Mark. Indstil den temperatur, du foretrækker for den bestemte komponent. Ved siden af ​​dette felt ser du et advarselfelt. Indstil temperaturen, som du synes er for varm til komponenten. Klik på OK, så er du færdig.

Du kan se den samlede temperatur for din pc i systembakken ved at markere indstillingen 'Vis i bakke', dog er den anvendte skrifttype ikke let at læse, og farven på teksten hjælper ikke.

Kommentarer