- - Sådan tilføjes tastaturlayouts i Windows 10

Sådan tilføjes tastaturlayouts i Windows 10

Når du installerer Windows 10, har du mulighedenat tilføje tastaturlayouts. Windows 10 tilføjer automatisk et layout baseret på dine regionindstillinger, men hvis du vil, kan du tilføje yderligere tastaturlayouts. Tastaturer er ofte sprogspecifikke. Du kan bruge et QWERTY- og DVORAK-layout med alle typer engelsksprog, som du har tilføjet, men andre layouts, såsom dem til at skrive fransk, traditionel kinesisk eller endda pinyin, fungerer ikke på samme måde på alle sprog. Nogle tastaturlayouter, som dem med arabiske eller hindi-tegn, kan simpelthen ikke bruges med det engelske sprog.

Du kan tilføje et tastaturlayout når som helst. Hvis du sprang over trinnet under Windows-opsætningen, er det ikke umuligt at tilføje et senere. Et tastaturlayout tilføjes pr. Bruger og som tidligere nævnt tilføjes det pr. Sprog.

Windows 10 leveres med masser af tastaturlayouts. Du skal egentlig kun aktivere dem, men hvis et bestemt tastaturlayout ikke er tilgængeligt i standardindstillingerne, kan du også installere et brugerdefineret layout. Et brugerdefineret tastatur kommer i form af en EXE eller MSI installationsfil og det er installeret som enhver anden app.

Tilføj tastaturlayouts

Åbn appen Indstillinger, og gå til gruppen Tid og sprog med indstillinger.

Gå derefter til fanen Region & sprog. Her ser du en liste over sprog, du har tilføjet. Vælg et sprog, du vil føje et tastaturlayout til. Klik på knappen Indstillinger under den.

Rul ned til tastaturafsnittet på følgende skærmbillede og klik på plus-knappen. Du vil se en lang liste med tastaturer, som du kan tilføje. Klik blot på den, du vil tilføje, og du er færdig.

For at fjerne et tastatur skal du vende tilbage til det sammevælg et layout, og klik på knappen Fjern under det. Du skal have mindst et layout tilføjet på alle tidspunkter. Hvis du har konfigureret flere sprog i Windows 10, skal du tilføje et layout til hvert enkelt.

Det kan virke modsat intuitivt at gøre det, men det erbedre at have tastaturlayouts begrænset af sprog. Hvis du har to sprog, f.eks. Engelsk og fransk, føjet til dit system og et andet tastaturlayout konfigureret til hvert sprog, ønsker du ikke ved et uheld at skifte til det franske tastatur, når du skriver på engelsk.

Der er ingen grænse for, hvor mange layouts du kan haveper sprog, men hvis du har brug for en for mange layouts, kan du overveje at oprette et brugerdefineret tastaturlayout, der imødekommer dine behov i stedet for at bruge de forudindstillinger i Windows 10.

Kommentarer