- - Hvordan slette søkehistorikken fra Chrome

Slik sletter du søkehistorikken fra Chrome

Chrome bruker søkehistorikken til å hjelpe degsøk raskere. Det kan hende du må søke etter det samme om og om igjen, og i så fall er denne funksjonen utrolig nyttig. I andre tilfeller, når du ikke lenger trenger det aktuelle søket, blir det bare støy i URL-linjen. Slik kan du fjerne søkehistorikken fra Chrome på skrivebordet og mobilappen.

Søkehistorikk vs nettleserhistorikk

Dette er en liten, men viktig skille å gjørefør du fortsetter. Søkehistorikken din er ord eller uttrykk som du skriver i URL-linjen for å søke etter noe. Nettleserloggen din er sidene du besøker.

Hvis du for eksempel skriver inn is i URL-enbar, vil det bli en del av søkehistorikken. Hvis du får søkeresultater for Ice Cream og besøker et av disse resultatene, for eksempel Ben & Jerry's, vil disse sidene være en del av nettleserloggen din. Å fjerne noe fra søkehistorikken din har ingen innvirkning på nettleserloggen din. Hvis du bruker Chrome i inkognitomodus, blir ikke søkehistorikken lagret.

Fjern søkehistorikk - Desktop

For å fjerne et element fra søkehistorikken dutrenger å åpne en ny fane i Chrome. Klikk på URL-linjen og skriv inn de første bokstavene i setningen. Fortsetter jeg med mitt forrige eksempel, hvis du skriver inn Ice, og du tidligere har søkt etter Ice Cream, vil Chrome vise det som et forslag. Bruk piltastene eller musen for å fremheve den, og trykk deretter på snarveien Shift + Delete for å fjerne den.

Fjern søkehistorikk - mobil

Åpne en ny fane i Chrome og gå inn i søketord eller setning som du vil fjerne. Når det vises i forslagene, sveiper du til venstre på det, og du vil se en sletteknapp. Trykk på den for å fjerne oppføringen fra søkehistorikken.

Vi må nevne at søkehistorikk er en avtingene som er synkronisert hvis du har synkronisert aktivert i Chrome. Hvis du søkte etter noe på skrivebordet ditt og fjernet det der, men gjentok søket på telefonen din, vil uttrykket komme tilbake på skrivebordet ditt.

Hvis du sletter en setning, blir den slettet fra alleenhetene dine. Du trenger ikke å bekymre deg for at synkroniseringen skal legges til igjen etter at du har fjernet den, med mindre du aktivt søker i den samme setningen igjen. Det er ingen måte å slette søkehistorikken i bulk på verken skrivebordet eller mobilversjonen av nettleseren.

kommentarer