- - Hvordan forhindre Chrome i å åpne Windows Store-appen

Slik stopper Chrome fra å åpne Windows Store-appen

Windows Store er en app som kommerforhåndsinstallert på Windows 10. Den lar deg bla gjennom, laste ned og oppdatere de moderne brukergrensesnitt-appene som er tilgjengelige for plattformen. Når du åpner en Windows-appbutikkside i nettleseren din, åpner den automatisk Windows Store-appen og leder deg til appnedlastingssiden for den aktuelle appen. Slik fungerer alle lenker for dedikerte app-butikker, for eksempel hvis du skulle åpne en kobling til en Mac-app i nettleseren din, ville det også åpne Mac Store-appen. En lignende ting skjer når du åpner en app store-kobling i Safari eller Chrome på en iOS-enhet. Hvis du ikke er en fan av denne oppførselen på Windows 10, og nettleseren du velger, er Chrome, kan du gjøre det slik at du kan stoppe den fra å åpne Windows Store-appen. Dette er et hack bare for Chrome-brukere som kjører Windows 10 eller Windows 8 / 8.1.

Du må redigere en fil i Chrome-enprofil. Normalt burde dette ikke være noe problem, og det gikk greit under testen vår, men hvis du ønsker å fortsette med den største forsiktighet, bør du vurdere å sikkerhetskopiere Chrome-profilen din. Når du har gjort det, gå til;

C:Usersuser nameAppDataLocalGoogleChromeUser Data

og se etter en fil som heter Local State. Denne filen vil ikke være tilknyttet noe program.

krom-lokal-state

Åpne den med Notisblokk, og bruk Søk-funksjonen til å se etter;

"ms-windows-store":false

og endre ‘usant’ til ‘sant’ slik at det leser;

"ms-windows-store":true

MS-Windows butikk-usann

MS-Windows butikk-sant

Lagre filen etter at du har gjort endringen og deretteråpne Chrome. Eventuelle Windows Store-koblinger du åpner fra dette tidspunktet, vil ikke lenger åpne Windows Store-appen. Forsikre deg om at Chrome ikke kjører når du redigerer denne filen.

kommentarer