- - Hvordan lage en oppstartbar USB for alle operativsystemer på skrivebordet

Hvordan lage en oppstartbar USB for alle operativsystemer på skrivebordet

For noen år siden var det ikke å lage en oppstartbar USBlett. Dette hadde mest å gjøre med at CD-er var den viktigste metoden for distribusjon av operativsystemer. Hvis du kjøpte en bærbar datamaskin eller en stasjonær datamaskin for rundt fem eller syv år siden, er sjansen stor for at det fulgte med en "installasjonsdisk". Hvis du går lenger tilbake, hadde maskinvaren for PC-er som var tilpasset bygget egne installasjonsdisker. Siden har ting endret seg, og du kan laste ned operativsystemer på nettet og enkelt lage en oppstartbar USB for alle operativsystemer, forutsatt at du har riktig app til det. Dette er hva du trenger å gjøre.

Last ned en ISO-fil

For å lage en oppstartbar USB for et skrivebordoperativsystem, trenger du et diskbilde. Et diskbilde er OS-installasjonsfilene som er pakket som en ISO-fil. En ISO er i utgangspunktet en fil som inneholder filer som er brent til en optisk disk som en CD eller DVD. Det er egentlig hva som var på disse installasjonsplatene, men i myk form i stedet for i hard form.

For Windows 10 kan du laste ned et ISO-bilde viaMicrosofts verktøy for medieoppretting. Du må kanskje søke på torrent-nettsteder på en ISO av Windows 7. For alle Linux-distribusjoner kan du laste ned en ISO fra distribusjonens offisielle side. Du vil bare få problemer hvis du prøver å finne en ISO for en macOS-versjon, da de ikke er lett tilgjengelige. Igjen, det kan hende du må søke torrenter etter dem.

Hvis du må laste ned via en Torrent, må du sørge for detden har en god rangering, og filen kan bekreftes før du bruker den. Vi bør også påpeke at du bør ha en lisensnøkkel for hva OS krever det. Dette vil ikke hjelpe deg med å piratkopiere et OS.

Brenn til USB

Noen operativsystemer som macOS kommer medverktøy for å brenne et diskbilde til en USB, men andre ikke. Diskverktøyet i macOS er litt komplisert, og hvis du er en nybegynner, vil du ha noe enklere. Prøv etcherverktøyet. Det er tilgjengelig for Windows, Linux og macOS. Alt du trenger er ISO-filen din, og en USB. Den vil ta vare på alt i tre enkle trinn. Forsikre deg om at USB-en din har nok plass til å brenne filen, og at den er på riktig filsystem.

Oppstart med en USB

Når du har en oppstartbar USB, kan du koble den tili, og start opp operativsystemet du brant til det. I noen tilfeller kan det hende du må endre oppstartsrekkefølgen fra datamaskinens BIOS slik at den leser UBS før den leser harddisken, men annet enn det er det ingenting i den.

kommentarer