- - Nainštalujte a používajte víno v systéme Ubuntu Linux

Nainštalujte a používajte víno v systéme Ubuntu Linux

Najčastejšie potrebujete spustiť aplikácie systému Windowsv Linuxe to umožňuje víno. Je to bezplatná a ľahko použiteľná aplikácia, ktorá vám umožňuje spúšťať programy systému Windows v prostredí Linux. Víno dokáže inštalovať programy takmer vo všetkých verziách systému Windows. Inštalácia vína v systéme Ubuntu Linux je veľmi jednoduchá. Stačí nainštalovať nasledujúci príkaz vo svojom termináli.

inštalujte víno

Teraz je nainštalovaný program Wine a vaše prostredie Linux je pripravené na inštaláciu a používanie programov systému Windows. Môžete ho načítať z Aplikácie> Víno.

Začatie-víno

Napríklad, ak chcete nainštalovať WinRAR pomocou Wine v Ubuntu, najskôr si stiahnite súbor .exe WinRAR a kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte “Otvorte program na zavádzanie programu Wine windows".

winrar-s-vínom1

Spustí sa sprievodca inštaláciou a nainštaluje WinRAR okamžite. Môžete to skontrolovať z Aplikácie> Víno> Programy> WinRAR.

winrar-load-s-vínom

Existuje dlhý zoznam programov Windows, ktorémôže byť nainštalovaný cez Wine na Ubuntu Linux. Je to program opensource a je vždy v neustálom vývoji. Dúfame, že v nadchádzajúcich vydaniach uvidíme viac funkcií. Užite si to!

Komentáre