- - Overenie používateľov domény overením totožnosti používateľa proti Active Directory

Overte používateľov domény overením používateľa oproti službe Active Directory

Overovanie používateľov služby Active Directory v aDoménové prostredie môže byť niekedy zložitá úloha. Je to najmä prípad, keď systém pri prihlásení do domény Doména zobrazí chybu. Môže k tomu dôjsť z mnohých dôvodov, ktoré môžu byť oddelené od Active Directory a skutočne spojené s používaným systémom. Raz som čelil tomuto problému, keď niekto vymazal predvolený užívateľský profil z počítača. Jeden môže stráviť dlhý čas pokusom porozumieť takémuto problému, ak je užívateľ obmedzený na jeden systém a prihlásenie je na iných počítačoch zakázané. To sťažuje overenie, či sa vyskytol problém s používateľom služby Active Directory alebo samotným systémom. Napríklad problém s vypršaným heslom alebo synchronizáciou s doménou môže viesť k dočasným problémom, ako je zablokovanie používateľského účtu.

Ak však existuje, môže byť ťažké pomôcťje v skutočnosti problém s klientskym systémom a nie s používateľom I.D. zmena hesla alebo odomknutie účtu môže byť napríklad málo užitočná, ak systém stratil synchronizáciu s doménou alebo bol vymazaný predvolený užívateľský profil. V tomto prípade, bez ohľadu na to, čo sa robí, sa užívateľ nepodarí prihlásiť z domény.

Overenie užívateľa proti Active Directory je prenosný nástroj s otvoreným zdrojovým kódom, ktorý vám umožňujeskontrolovať používateľské meno a heslo používateľa oproti službe AD (Active Directory). Po spustení tejto aplikácie môžete okamžite začať kontrolovať používateľské mená a heslá.

Stačí pridať poverenia na overenie totožnosti používateľa proti Active Directory vrátane názvu domény a kliknúť na ikonu check Tlačidlo. O pravosti používateľa budete automaticky informovaný.

Overovanie používateľov proti Active Directory

Funguje vo Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 a Windows Server 2008.

Stiahnite si autentifikáciu užívateľa proti Active Directory

Komentáre