- - Få større eller mindre tekst i Chrome uden at zoome ind eller ud

Få større eller mindre tekst i Chrome uden at zoome ind eller ud

Hvis du nogensinde har problemer med at læse tekst på enwebsted, kan du bruge zoomfunktionen i din browser til at forstørre den. Alle førende webbrowsere til både desktop og mobil har en zoomfunktion, der gør det nemt at læse lille tekst. Zoomfunktionen er bestemt nyttig, men den har sine grænser. Med en masse websteder resulterer zooming i resultater, hvor elementer på webstedet flyder videre til andre elementer. Websteds læsbarhed kompromitteres ofte, når du zoomer ind på en side. De fleste klarer sig godt ved en zoomet visning på 120%, men hvis det ikke gør susen for dig, og du zoomer ind yderligere, vil ikke alt se godt ud. Hvis du finder ud af, at teksten på de fleste websteder bare ikke er stor nok til at du kan læse komfortabelt, kan Chrome-brugere få browseren til at gøre teksten større som standard i stedet for at zoome den ind. Det er sådan.

Åbn Chrome, og klik på hamburgerikonet iøverst til højre. Gå til Indstillinger, rulle ned og klik på Vis avancerede indstillinger. Rul ned til sektionen Webindhold, og du kan vælge en skriftstørrelse. Valg af fontstørrelse findes ikke i numeriske værdier, som du normalt ser i tekstbehandlere; det er relativt. Du kan indstille værdien til Meget Lille, Lille, Medium, Stor og Meget Stor. Den gemte værdi bliver standardstørrelsen, som teksten altid gengives i.

krom-skriftstørrelse

Ud over at få tekst til at se større udwebsteder, vil denne ændring også gøre, at teksten på Chrome-sider vises større. Det er ikke idiotsikkert, så du vil støde på websteder, der ikke reagerer godt på det, men det fungerer markant bedre end zoomfunktionen.

Kommentarer