- - De 5 beste redigeringsverktøyene for MP3-tagger for Linux

De 5 beste redigeringsverktøyene for MP3-tagger for Linux

Streaming musikktjenester blir stadig merpopulært, selv med Linux-brukere. Til tross for dette foretrekker mange fortsatt å gi avkall på streamingappene til fordel for et lokalt bibliotek med musikkfiler. Å ha en lokal sikkerhetskopi er en anstendig løsning, og den lar brukerne lytte til hva de vil, i stedet for bare det appen offisielt har lisensiert.

Hvis du skal gå den lokale filrutenLinux, det er viktig å holde MP3-musikkfilene dine i orden med riktige musikkmerker. Unnlatelse av å legge til de riktige kodene vil ødelegge musikkspilleren din, og gjøre det veldig vanskelig å finne musikk å glede seg over.

Den beste måten å holde musikklapper i orden erbruk en ID3-tagredigerer. Disse programmene lar brukeren raskt redigere metadataene for en gitt musikkfil for å legge til artistinformasjon. Er du usikker på hvilken tag-editor du vil bruke på Linux? Vi har deg dekket! Her er de fem beste redigeringsverktøyene for MP3-tagger for Linux!

1. MusicBrainz Picard

MusicBrainz Picard er en åpen kildekode, “nestegenerasjons ”musikkmerking-applikasjon som intelligent kan skanne og bruke data på musikkfiler ved å sjekke den med en database (brukere kan også legge til taginformasjon manuelt).

Programmet er en favoritt for Linux-brukere som dethar et enkelt å navigere brukergrensesnitt, og det kan ikke bare merke musikkfiler, men også automatisk organisere dataene det redigeres i enkle å administrere mapper.

Viktige funksjoner:

  • MusicBrainz Picard kan redigere og lese mange forskjellige typer lydfiler, inkludert AAC, MP3, Ogg, Opus, WAV og mer.
  • Bruker AcpistID-teknologi for å analysere og oppdage de riktige kodene for en gitt musikkfil. Denne funksjonen fungerer, selv om musikkfilen ikke har noen tagdata i det hele tatt.
  • Kan finne merkeinformasjon for hele album, i stedet for ett spor av gangen.
  • Har støtte for tredjeparts plugins, slik at brukere kan legge til funksjoner som ikke allerede er en del av MusicBrainz.
  • Støtte for HiDPI sikrer at MusicBrainz ser bra ut selv på de nyeste high-end skjermer.
  • MusicBrainz Picard kan enkelt redigere taggene i mediefiler, selv om de er på et eksternt filsystem (som en Linux-hjemmeserver).

2. Finetune

Finetune er en kommersiell tilgjengelig automatMP3 tag redigeringsverktøy for Linux, Windows og Mac. Det er utrolig enkelt å bruke og er designet for å ta slitenheten ut av å legge til informasjon til musikkfiler.

Selv om Finetune ikke er det første "automatiske" merkeverktøyet på Linux, er det et godt valg da det er tverrplattform, noe som betyr at brukere vil glede seg over den samme opplevelsen på tvers av operativsystemer.

Viktige funksjoner:

  • Helautomatisk, og krever minimal brukerinteraksjon.
  • Finetune kan lese og skrive til alle populære musikkfilformater.
  • Bruker AcoustID for å fingeravtrykk musikken din og identifisere riktig informasjon, i stedet for bare å gjøre det beste gjetningen.
  • Bortsett fra å kunne legge til de riktige “artist” -merkene, kan Finetune legge til komponist- og utøvermerker, noe som gjør programmet perfekt for skanning av klassisk musikk.

3. EasyTAG

EasyTAG er en ID3-tagredigerer for Linux som spesialiserer seg på å gi brukerne den ultimate kontrollen for tagredigering, i stedet for bare å legge til data gjennom et automatisk skanningssystem.

Dette programmet er robust og har dusinvis av redigeringsfunksjoner. Det er det ideelle valget for de på Linux som er interessert i å legge til medieinformasjon manuelt.

Viktige funksjoner:

  • EasyTAG kan lese / skrive metadata på dusinvis av forskjellige typer lydfiler som MP3, FLAC, Ogg Vorbis, AAC og mer.
  • Lar brukerne knytte albumgrafikk manuelt til individuelle spor eller album.
  • Bortsett fra å håndtere filmetadata, kan EasyTAG gi nytt navn til og administrere filnavn og mapper.
  • Har en utmerket autofullføringsfunksjon som gjør at du legger inn den samme informasjonen om og om igjen mye raskere.
  • Selv om EasyTAG hovedsakelig er til manuell redigering av mediamerkene, kan den også skanne og legge til data automatisk fra databaser som FreeDB og GnuDB.

4. Puddletag

Puddletag er et redigeringsverktøy for åpen kildekode for lydtag som henter massiv inspirasjon fra Windows-verktøyet “MP3tag”, og har tilsvarende funksjoner.

Verktøyet er hovedsakelig for å redigere mediefiler manuelt i et regneark, selv om det også er mulig å skanne mediefiler mot sporingsdatabaser på nettet.

Viktige funksjoner:

  • Er for tiden det beste alternativet på Linux for de som har byttet til Linux fra Windows og brukt MP3-tag for å redigere musikkfiler.
  • Puddletag støtter alle populære lydformater.
  • Brukergrensesnittet er modifiserbart, og brukere kan finjustere det for å passe bedre til deres egne behov.
  • Puddletag lar brukere legge albumgrafikk til individuelle spor, eller i bulk ved å velge flere elementer samtidig.
  • "Forhåndsvisning" -funksjonen lar brukere se redigeringene som er gjort i musikkfiler før de lagres.

5. Kid3

Kid3 er et redigeringsverktøy for musikklapper for Linux. Den bruker Qt-rammen og er åpen kildekode. Som de fleste redaktører kan Kid3 jobbe med alle de populære mediefilformatene, tillate brukere å importere informasjon til filer fra forskjellige online kilder (Amazon og andre), og kan manipulere spillelister.

Kid3 er et nyttig redigeringsverktøy for tagger for de som liker ideen om å tagge ting manuelt, men som også ønsker automatiske funksjoner som bla gjennom omslagsbilder, auto-tagging, etc.

Viktige funksjoner:

  • Kid3 kan importere data for bruk med musikkmerker fra mange forskjellige steder. Informasjonskilder inkluderer Amazon, Discogs, Gnu DB, MusicBrainz og mer.
  • Kid3 lar brukere opprette, lagre og endre spillelistefiler, i tillegg til å redigere musikkmetadata.
  • Verktøyet kan skanne filnavn og bruke dem til å generere ID3-koder.
  • Brukere kan eksportere eksisterende ID3-tagger som en CSV-fil, HTML-fil, XML og mange andre formater.
  • Brukere kan bruke "automatiske oppgaven" -funksjonen for å gjøre repeterende oppgaver mer håndterbare.

Konklusjon

Å holde oversikt over metadataene til musikkfilen din erforskjell mellom et godt musikkbibliotek og et elendig musikkbibliotek. Uten riktig informasjon i musikkfiler, vil selv de beste musikkspillerne som Linux har å tilby, ikke kunne tilby en god nettopplevelse.

For lenge siden å ha musikkfiler med riktiginformasjon krevde mye krefter på Linux. Heldigvis er det med moderne redaktører som de som er på denne listen, det enklere enn noen gang å holde alt organisert.

kommentarer