- - Hvordan aktivere Webp-støtte i Edge på Windows 10

Slik aktiverer du Webp-støtte i kant på Windows 10

Bilder-appen på Windows 10 er overveldende hvisdu sammenligner det med Windows Photo Viewer som kom som standard i Windows 7. Det blekner også i forhold til standard fotovisere som finnes på andre stasjonære operativsystemer. For det første tilbyr den ikke universell støtte for alle, eller de fleste bildefilformater, utenfor boksen. For vanlige fotofilformater, for eksempel HEIC og HEVC, må du installere en utvidelse. Google har et eget bildeformat Webp som de fleste andre nettlesere ikke støtter. Du kan imidlertid aktivere Webp-støtte i Edge med en utvidelse fra Microsoft.

Webp-støtte på kanten

Installer Webp Image Extensions-appen fraMicrosoft Store. Når installasjonen er ferdig, vil du kunne se Webp-bilder Microsoft Edge. Du må ha Windows 10 1803 for at denne utvidelsen skal fungere.

Når den er installert, klikker du på Start-knappen iMicrosoft Store. Dette vil åpne Filmer og TV-appen. Etter det burde Edge være i stand til å laste Webp-bilder, men den vil ikke fungere som filvisning for disse filtypene. Det vil være i stand til å vise denne typen bilder når det oppstår på en webside, så det er fremdeles ingen måte å bare åpne en Webp-fil på Windows 10 med mindre du har Chrome.

Utvidelsen hevder at du vil være i stand til detåpne Webp-bilder på Windows 10. Det begrenser ikke utvidelsens funksjonalitet til Edge, men foreløpig er den begrenset. Hvis det ikke var det, kunne vi åpne et Webp-bilde i Bilder som vi ikke kan.

Hvis utvidelsen ikke fungerer med en gang, må du sørge for at Bilder-appen er oppdatert og starte PCen på nytt for godt mål.

Hvis du trenger et eksempel på Webp-bilde for å teste omutvidelsen har installert riktig, besøk appsiden for alle apper i Google Play Store, og last ned et appikon. For eksempel burde VLC-appikonet lagre som en Webp-fil i stedet for en PNG-fil.

Sammenlignet med macOS, mangler Windows 10 langt ettermed sin underbyggende filstøtte. Du vil være vanskelig å finne et enda mildt sagt populært filformat som du ikke kan åpne på macOS, mens du på Windows 10 må installere kodeker og utvidelser for mange vanlige filtyper. Selv Filmer og TV-appen kan bare åpne noen MKV-filer. Det er et skritt opp fra Windows Media Player som ikke støttet dem i det hele tatt, men det er fremdeles noen MKV-filer som den ikke klarer å spille av.

kommentarer